لوله گالوانیزه چیست و انواع آن

لوله گالوانیزه چیست و انواع آن

لوله گالوانیزه یا محافظ پولادین؟

لوله گالوانیزه نوعی لوله فولادی است که با پوششی از روی (Zn) محافظت می‌شود. این پوشش فلزی، لوله را در برابر خوردگی و زنگ‌زدگی مقاوم می‌کند و طول عمر آن را به طور قابل‌توجهی افزایش می‌دهد. در این مقاله از لوفا به بررسی انواع و مزایای لوله گالوانیزه پرداختیم؛ تا پایان با ما همراه باشید تا به سوالات شما درباره لوله گالوانیزه پاسخ دهیم.

 

لوله گالوانیزه ثمره تلفیق تلاش و تخصص طی فرایندی دقیق

تولید لوله گالوانیزه شامل مراحل دقیق مختلفی است. در گام اول ورق‌های فولادی باتوجه‌به قطر و ضخامت موردنظر لوله، برش داده می‌شوند. لبه‌های ورق‌های برش خورده صاف و یکدست می‌شوند؛ با استفاده از غلتک‌ها خم می‌شوند تا شکل لوله را به خود بگیرند و با استفاده از روش‌های مختلف جوشکاری، به هم متصل می‌شوند.

برای ازبین‌بردن هرگونه چربی، روغن یا آلودگی از سطح لوله‌ها، در محلول‌های چربی‌زدا غوطه‌ور می‌شوند و سپس به طور کامل با آب شسته می‌شوند تا هرگونه باقی‌مانده اسید یا چربی از سطح آنها پاک شود. پس از گذر از محلول فلاکس، در کوره‌های مخصوص خشک می‌شوند و سپس در حمام مذاب روی غوطه‌ور می‌شوند تا پوششی از روی به طور یکنواخت بر روی سطح آنها ایجاد شود.

 

مزایای لوله گالوانیزه
 

طول عمر بیشتر، هزینه کمتر، مقاومت بالای لوله گالوانیزه نسبت به سایر لوله های فولادی

پوشش روی در لوله‌های گالوانیزه، مانع از تماس فلز پایه با اکسیژن و رطوبت شده و از خوردگی آن جلوگیری می‌کند. این امر باعث می‌شود لوله‌های گالوانیزه عمر طولانی‌تری نسبت به لوله‌های فولادی معمولی داشته باشند و در برابر شرایط آب‌وهوایی مختلف مقاوم باشند. به طور متوسط این لوله‌ها 50 سال یا بیشتر عمر می کنند و این امر آنها را به گزینه ای ایده آل برای پروژه هایی تبدیل می‌کند که نیاز به تاسیسات بادوام و بلندمدت دارند.

لوله‌های گالوانیزه به‌راحتی برش، خم و جوش داده می‌شوند و قابل‌بازیافت هستند. این امر باعث می‌شود نصب آنها سریع و آسان باشد و در هزینه تمام شده صرفه‌جویی شود.

 

انواع لوله گالوانیزه

در تمام مراحل تولید لوله‌های گالوانیزه، برای اطمینان از کیفیت نهایی محصول باتوجه‌به نوع و کاربرد، کیفیت آنها کنترل می‌شود و این بازرسی‌ها شامل بازرسی چشمی، تست ضخامت پوشش روی، تست چسبندگی پوشش روی و تست مقاومت در برابر خوردگی است. لوله‌های گالوانیزه تنوع بسیار بالایی دارند و در انواع مختلف بدون درز و درزدار تولید می‌شوند. اگر برای شما سوال شده است که این لوله‌ها چیستند و چه تفاوتی دارند، می‌توانید به مقاله تفاوت لوله مانیسمان و درزدار مراجعه کنید. در ادامه به بررسی انواع لوله‌های گالوانیزه پرداخته‌ایم تا بتوانید لوله‌ای متناسب با نیاز و بودجه‌تان انتخاب کنید.

 

لوله گالوانیزه گرم

لوله‌های فولادی، بر خلاف لوله مانیسمان رده 40 که بدون روکش هستند، در حمام مذاب روی غوطه‌ور می‌شوند تا پوششی ضخیم و یکنواخت از روی به دست آورند. این نوع لوله‌ها به دلیل ضخامت بالای پوشش روی، مقاومت بسیار بالایی در برابر خوردگی و ضربه دارند.

لوله گالوانیزه سرد

در این روش، لوله‌های فولادی در محلول روی غوطه‌ور می‌شوند تا لایه‌ای نازک از روی به سطح آنها پلیسه شود. این نوع لوله‌ها به دلیل ضخامت کمتر پوشش روی، مقاومت کمتری در برابر خوردگی دارند و بیشتر برای مصارف کم‌فشار و داخلی مانند لوله‌کشی داخلی ساختمان‌ها و مجتمع‌های مسکونی مورداستفاده قرار می‌گیرند.

لوله گالوانیزه الکترولیتی

در این روش با استفاده از روش الکترولیز، روکش نازکی از روی بر روی سطح لوله ریخته می‌شود و در یک حمام محلول الکترولیت حاوی نمک روی غوطه‌ور می‌شوند و با اعمال جریان الکتریکی، یون‌های روی بر سطح لوله رسوب می‌کنند.

لوله گالوانیزه سبک

این نوع لوله‌ها کمترین میزان پوشش روی را دارند (حدود 60 گرم در مترمربع) و به همین دلیل ارزان‌تر هستند. از آنها برای مصارف با شرایط خورندگی کم مانند لوله‌کشی داخلی آب سرد و گرم استفاده می‌شود.

لوله گالوانیزه متوسط

پوشش روی این نوع لوله‌ها ضخیم‌تر از لوله‌های سبک (حدود 180 گرم در مترمربع) است و مقاومت بیشتری در برابر خوردگی دارند. از آنها برای مصارف با شرایط خورندگی متوسط مانند لوله‌کشی بیرونی آب سرد و گرم و سیستم‌های گرمایشی استفاده می‌شود.

لوله گالوانیزه سنگین

این نوع لوله‌ها ضخیم‌ترین پوشش روی (حدود 360 گرم در مترمربع) با مقاومت بسیار بالا در برابر خوردگی و ضربه دارند. از آنها برای مصارف با شرایط خورندگی شدید؛ مانند لوله‌کشی فاضلاب، سیستم‌های آبرسانی، اطفا حریق و همچنین در صنایع شیمیایی و پتروشیمی استفاده می‌شود.

انتخاب نوع مناسب لوله گالوانیزه برای هر پروژه به عوامل مختلفی از جمله نوع کاربرد، میزان خوردگی مورد انتظار و بودجه بستگی دارد؛ اگر برای انتخاب لوله مناسب دچار مشکل شده‌اید، می‌توانید با کارشناسان لوفا در تماس باشید تا به شما کمک کنند تصمیمی آگاهانه بگیرید.

 

کاربرد لوله گالوانیزه
 

از خانه تا کارخانه با لوله‌های گالوانیزه

لوله‌های گالوانیزه، مثل سربازانی هستند که با زرهی از روی آمادگی خدمت در هر جبهه‌ای را دارند. از خانه‌های مسکونی و آپارتمان‌ها گرفته تا کارخانه‌ها و مجتمع‌های صنعتی، ردپای این سربازان را می‌توان یافت؛ البته باتوجه‌به نوع لوله‌ها؛ کاربردهایشان متفاوت است.

لوله‌کشی آب: مقاومت لوله‌ها در برابر خوردگی، موجب به‌کارگیری آنها در انتقال آب مصرفی شده است.

سیستم‌های گرمایشی و سرمایشی: لوله‌های گالوانیزه وظیفه‌ی انتقال گرما و سرمای سیستم‌های گرمایشی و سرمایشی را بر عهده دارند.

• تهویه‌مطبوع: در سیستم‌های تهویه‌مطبوع، لوله‌های گالوانیزه مانند رگ‌های حیاتی، جریان هوا و رطوبت را در فضا به گردش در می‌آورند.

اطفا حریق: در سیستم‌های آبرسانی و اطفا حریق نیز، این سربازان فولادی در خط مقدم مبارزه با آتش، جان و مال انسان‌ها را نجات می‌دهند.

• ساخت‌وساز: در اسکلت فلزی ساختمان‌ها، نرده‌ها، حصارها و سایر سازه‌های فلزی، لوله‌های گالوانیزه استحکام و پایداری را به ارمغان می‌آورند و در برابر گذر زمان و عوامل مخرب محیطی، سپر دفاعی محکمی ایجاد می‌کنند.

 

افزایش عمر مفید لوله گالوانیزه
 

افشای راز طول عمر مفید لوله گالوانیزه

انتخاب نوع لوله گالوانیزه باتوجه‌به شرایط محیطی، فشار کاری و نوع سیال اقدامی اساسی است. لوله‌های گالوانیزه در گریدها و ضخامت‌های مختلف تولید می‌شوند و انتخاب نوع مناسب، تضمینی برای عملکرد و طول عمر آنها خواهد بود. پس از انتخاب لوله مناسب، باید نکات فنی در اتصال و آب‌بندی لوله‌ها را رعایت کنید و به‌عنوان آخرین قدم بازرسی دوره‌ای لوله‌ها و رفع نواقص به‌محض مشاهده، می‌تواند به افزایش عمر تجهیزات شما کمک شایانی کند.

در این مطلب از لوفا به بررسی لوله‌های گالوانیزه پرداختیم، برای خرید این نوع لوله‌ها با کف قیمت بازار، می‌توانید با کارشناسان لوفا در ارتباط باشید.

اشتراک گذاری این محتوا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر بخوانید

تعمیر و تعویض لوله‌های مانیسمان وقت، انرژی و هزینه زیادی از شما می‌گیرد. همچنین کوچک‌ترین مشکل...

لوله‌های سیلندری نوعی لوله فولادی بدون درز با کاربرد خاص هستند که شاید کم‌تر در مورد...

لوله مانیسمان و لوله API شباهت زیادی به هم دارند و در بیشتر موارد این دو...

راه های ارتباطی با لوفا

برای راحتی شما چندین راه ارتباطی در نظر گرفته ایم. می توانید با ما تماس گرفته و یا فرم مشاوره را پر کنید تا همکارانمان در اسرع وقت با شما تماس حاصل نمایند. همچنین می توانید در شبکه های اجتماعی هم ما را دنبال کنید.

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.

فرم تماس با ما:

فرم ثبت سفارش